Van motoren, via fietskarretjes, naar bijna alles.
Al bijna 40 jaar Vuurvlam.

Image

Van motoren, via fietskarretjes, naar bijna alles.
Al bijna 40 jaar Vuurvlam.

Dit is de Vuurvlam

De Vuurvlam staat voor maatwerk. Jij hebt een idee, wij denken mee en voeren het voor je uit. De drijvende krachten achter de Vuurvlam zijn Peter Driesser en Paul Snels. Ons compacte team vervult vanuit een ruime werkplaats vrijwel iedere metaalwens die bij ons binnenkomt. We zijn dus geen grote, geautomatiseerde fabriek waar dag in dag uit standaard stalen objecten van de lopende band rollen. Wij bieden maatwerk en een persoonlijke benadering zodat je precies datgene krijgt wat je nodig hebt.

Over motoren en fietskarretjes

'Als je me kwijt was dan zat ik in mijn schuur aan mijn motor te sleutelen'. Het is dan ook door deze passie dat Peter de metaalbewerking is ingerold. De van origine docent wis- en natuurkunde, is een echte autodidact. Peter heeft zichzelf vrijwel alles geleerd wat je van metaalbewerking moet weten en kunnen.

Paul, die een LTS metaalopleiding deed, begon in de jaren zeventig als cv-installateur. 'In bijna ieder huis werd in die tijd een cv geïnstalleerd, dat was booming business'. Toen het weer wat rustiger werd op dat gebied en iedereen er warmpjes bijzat, werd Paul onderhoudsmonteur bij de Beekse Bergen. Daar maakte en repareerde hij eigenlijk alles wat los en vast zat.

Peter en Paul kennen elkaar uit hun privéleven en maakten regelmatig samen met vrienden toertochten op de motor. Toen Paul een keer terugkwam van een lange toertocht in Griekenland werd het idee geboren om samen 'zinvolle producten' te gaan maken. Thuis in de schuur van Peter ontwierpen ze fietskarretjes en bakfietsen die gretig aftrek vonden. De eerste gezamenlijke stappen op het gebied van metaalbewerking waren gezet en... het smaakte naar meer. Het duurde dan ook niet lang voordat de Vuurvlam werd opgericht. Eerst aan de Piushaven en later in de huidige werkplaats aan de Groenstraat in Tilburg. Al bijna 40 jaar zetten Peter en Paul hun tanden in bijna alles wat je van metaal kan maken.

"Een metaalproject is voor ons pas geslaagd als de klant 100% tevreden is!"
Image
Image
Image